הרוב המוחלט של המטבחים בישראל מיוצרים מעץ לביד המוכר יותר בכינוי עץ סנדוויץ' (וגם לבוד). הלביד הינו לוח עץ תעשייתי עשוי שכבות עץ דקות המודבקות אחת לשנייה בשתי וערב למניעת כיפוף בעץ וחיזוקו.
סוגי הלביד הנפוצים הם סנדוויץ' אדום (מעץ גבון/אוקומה), סנדוויץ' טווין שרק שתי השכבות החיצוניות מעץ איכותי וסנדוויץ' מעץ ליבנה – Birch האיכותי ביותר. עצי הלביד המיובאים לישראל מתחלקים לשניים: תוצרת סין או תוצרת אירופה ובעיקר רוסיה.
מה יש בסנדוויץ' בירץ' שאין בעצי סנדוויץ' אחרים?
- חוזק – העץ חזק במיוחד, צפוף וקשה שאינו מתעוות.
- אריכות ימים – ארון מבירץ' מחזיק מעמד שנים רבות יותר ובפער משמעותי מסנדוויץ' רגיל.
- עמידות – עמיד יותר בפני חומרי בעירה.
- חסינות – עמיד יותר בפני נזקי לחות ורטיבות.
- יציבות – החוזק ומשקלו הכבד של הבירץ' מאפשרים ייצוב אופטימלי של הארון.
- ייצור איכותי – הבירץ' מיובא מרוסיה ואינו מוצר סיני זול.
החסרונות של בירץ'? רק אחד וגם אותו רק אנחנו היצרנים מרגישים – העץ קשה יותר לעבודה ומשקלו הרב מכביד עלינו בשלב הייצור וההובלה.
בשורה התחתונה: על אף איכותו רוב יצרני המטבחים לא יציעו את העץ שמקשה על העבודה והשינוע ומייקר את עלויות הייצור, הרי כך או כך הלקוח לא רואה בעין את ההבדל. צוק מטבחים משתמשת מעץ סנדוויץ' בירץ' תוצרת רוסיה כחומר גלם מרכזי לייצור של גופי הארונות בכל מטבחיה. גם גב הארונות שעשויים ברוב המטבחים מסנדוויץ' זול דק (4 מ"מ) או מסיבית שעלותו זולה עוד יותר, במטבחי היוקרה של צוק מטבחים יש את הגב של בירץ'.